A jövő ma kezdődik – forradalmi újítás a bérfelmérésekben

A szakemberhiány több szakterületen is megfigyelhető a hazai vállalkozásoknál. A tehetségek vonzása és megtartása érdekében a szervezetek rákényszerülnek, hogy évente többször felülvizsgálják a kritikus munkakörök bérpiaci helyzetét, és szükség esetén módosítsák a béreket. Annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani az aktuális trendekkel, friss és hiteles bérinformációkra van szükségük. A SmartScale havonta frissülő fizetési adatbázisa erre kínál új, innovatív megoldást. 

Olvass tovább

Munkaerőhiány: a fizetések emelése nélkül nincs megoldás

Győrben és a környező térségben évek óta egyre kedvezőbbek a munkaerőpiaci adatok. Miskolcról vagy Nyíregyházáról nézve Győr irigyelt város. Az élet azonban – ahogy mondani szokták –, erre sem fenékig tejfel. Itt nem a munkanélküliség kezelése, ellenkezőleg, az egyre radikálisabban fellépő munkaerőhiány kezelése jelenti a legnagyobb gondot. Mi lehet a megoldás?

Olvass tovább

A szakmunkások és fizikai munkások voltak a legkeresettebbek 2016-ban

A pár éves tapasztalattal rendelkező szakmunkásokat és fizikai munkásokat keresték leginkább a cégek 2016-ban. Az előző évhez képest 22 százalékkal több állást hirdetettek meg online, a profession felületén havonta közel 10 ezer új pozíció jelent meg. A legtöbb embert szak-, fizikai-, segéd- és betanított munkákra várták, de az értékesítés és kereskedelem kategóriában is rekordszámú hirdetés jelent meg. Ezzel szemben a jelentkezőknél leginkább az adminisztrációs és asszisztensi irodai munkák voltak népszerűek.

Olvass tovább
SmartScale Nagyszerű, hogy itt vagy!
A regisztrációt április 10-én nyitjuk!
Várunk vissza 10-én!